Подяка

Дорогі Друзі!

Оцим листом повідомляємо, що у вересні 2019 року Фонд святого Володимира з причини закінчення договору з парохією, завершив діяльність проєкту „Центр Родини” в приміщеннях Храму Христового Воскресіння, що у Львові, на вул.Городоцькій, 319а.

Підсумовуючи 20-тирічну працю, хочемо звернути увагу на основні етапи розвитку „Центру Родини”.

  • „Центр Родини” з благословення Блаженнішого Любомира Гузара, почав діяти як мирянський загальноукраїнський проєкт. Ми складаємо вдячність священникам, нашим духівникам, котрі від початку діяльності „Центру Родини” були прихильними до нашої праці та залишаються надійною душпастирською опорою. Це бл. п. о. Мелетій Ільчишин, о. Ігор Пецюх, о. Олег Сухінський, о. Орест Фредина, о. Тарас Фітьо.
  • Особиста участь Романа і Лесі Крип’якевичів від початку діяльності „Центру Родини” створила ґрунт довіри для майбутніх жертводавців. Поміж численних добродіїв з Європи і Північної Америки, котрим складаємо сердечну вдячність, важливо згадати перших, хто повірив і перейнявся нашою спільною ідеєю – це були добродії з Німеччини: о. Мирон Мольчко, Бріґітте і Петер Вебер, о. прелат Гайнріх Ойденбах, др. Ґергард Альберт („RENOVABIS”), о. Якоб Фьорґ.
  • Капітальну реконструкцію допоміжних приміщень Храму, загальною площею понад 1500 м2, в яких планувався „Центр Родини”, розпочато у 1998 році. Вимоги спонсорів – довготривалість проєкту 25 років, єпархіальний рівень, самоутримуваність. Вимоги, які ставив Фонд – це якість, естетика, звітність. Роботи провадилися під постійним наглядом фахових будівельників та архітекторів. Ми дякуємо всім, хто долучився до цієї праці, особливо бажаємо відзначити жертовну працю архітекторки Наталії Лукомської.
  • Одночасно з завершенням реконструкції приміщень поступово почали діяти соціальні і навчально-виховні програми – служба „Родина в потребі”, студії „Гармонія”, „Малюк”, „Батьківська світлиця”, лікарська, психологічна, логопедична і практично-правова порадні, „Школа народжувати”. Діяльність „Центру Родини” потребувала опрацювання і вдосконалення індивідуальних навчально-виховних програм, а також постійного формування фахової педагогічної спільноти. Про якість праці свідчить зростання наповнення „Центру Родини” відвідувачами від 25 осіб на початку і до понад 700 в останні роки. На цьому етапі створення та діяльності „Центру Родини” відзначаємо особистий вклад талановитого педагога Галини Партики і складаємо особливу подяку за самовіддану працю.
  • Фонд продовжує активну громадську діяльність, виконуючи соціальні та навчально-виховні програми проєкту „ Центр Родини”.
  • Завершуючи діяльність Фонду в приміщеннях Храму, щиросердечно дякуємо кожному, хто долучився до створення та діяльності „Центру Родини”.

 

      Від імені засновників Фонду святого Володимира – Лесі Крип’якевич, Ольги Новаківської, Лесі Бачинської, Яреми Кравця, Ореста Голубко, Юрія Лукомського.

   Ігор Матушевський      Голова Фонду