Новини простору “Крапка”

На початку грудня в «Крапці» відбулася перша нарада проводу Фонду святого Володимира з педагогами і психологами для обговорення нових напрямків праці  та методів виховання дітей і молоді, що відповідають сучасним потребам. 

Статеве виховання та  антибулінгові тренінги для підлітків

В «Крапці» вже відбуваються: іконописні студія, поради психолога, англомовний клуб, природничий гурток, мистецький гурток. Однак існує потреба у заняттях іншого типу – уроках статевого виховання та антибулінгових тренінгах. Через технічний прогрес діти отримали доступ до найрізноманітнішої інформації вдома і поза домом. Соціологічні дослідження показують, що перші знання про секс діти отримують ще в 9-12 років, третина школярів уже бачила секс на відео в інтернеті, переважно це порно. Для здорового бачення статевості є велика потреба в таких уроках.   

 А саме їх наше суспільство не вважає першочерговими, і батьки не готові видавати на це гроші. Проте батьки готові були б приводити своїх дітей на подібні заняття, якби вони були безкоштовні.

Друзі Фонду святого Володимира з Швейцарської Фундації «Ведмідь і Лев» виділили кошти на оплату двох спеціалістів-тренерів, які вже 15 років успішно проводять двогодинні зустрічі з захоплюючими дискусіями для хлопців і дівчат.

Перша така зустріч вже відбулася в «Крапці»