Фонд св. Володимира – ініціатор і спонсор 30-річного ювілею національного прапора на Львівській Ратуші.

3 квітня  1990 року над Львівською ратушею, після довгих років совєтської окупації, вперше було піднесено український національний  прапор. Цьому передувало Рішення Львівської Міської Ради Першого демократичного скликання.

 Цього року 3 квітня  виповнюється 30 років цієї події, яка викликала щем у серці і сльози в очах тисяч людей, що наповнювали площу навколо ратуші  з  піднесеними вгору поглядами.

З ініціативи депутатів  Першого демократичного  скликання до Львівської Міської Ради подані пропозиції вшанування цієї події. Одним з важливих символічних заходів заплановано марафонний пробіг одного з депутатів Ярослава Козака, який виявив ініціативу. Символічний пробіг з прапором містами та містечками Львівщини. Загальна дистанція пробігу 750 км. 12 березня 2020 року в  Гарнізонному храмі святих Петра і Павла відбулося символічне посвячення українського стягу, який Ярослав Козак пронесе через увесь маршрут.  Пробіг триватиме 23 дні . Завершення пробігу заплановано  3 квітня  о 12 год. на площі Ринок у Львові.  Посвячений прапор планує бути збереженим в музею міста Львова. Фонд святого Володимира – один з ініціаторів та  спонсорів цього історичного забігу.

Відео про подію