Звіт Фонду святого Володимира 2020-2021 рр.

Головний проект Фонду «Центр Родини» від вересня 2019 припинив свою діяльність в приміщеннях Храму Христового Воскресіння у Львові по вул. Городоцька, 319-а.

Причина: небажання пароха Храму продовжити договір оренди на приміщення. Проект Фонду «Центр Родини» започатковано в 1997 році і діяв у вказаних вище приміщеннях Храму з вересня 2019 р.

Фонд святого Володимира продовжує свою діяльність і розвиває окремі програми, що діяли в Центрі Родини:

  1. Харитативна праця.
    Склад в приміщенні виправної колонії №48, Львів, вул. Хуторівка,2. Від 2000 року приміщення площею 400 м. кв. колонія надає безкоштовно. Єдині витрати — це поточний ремонт.
    Фонд приймає вантажі гуманітарної допомоги з Швейцарії від організації «Ведмідь і Лев», з Німеччини та розподіляє для лікарень, садочків, навчальних установ, соціальних служб, військових частин, виправних колоній.
    Завдяки фінасування організації з Швейцарія «Ведмідь і Лев» , отримуємо кошти призначені для допомоги на лікування та для допомоги особам, що перебувають в критичному матеріальному стані.
    Складаємо подяку організації «Ведмідь і Лев» за допомогу якісними комп’ютерами і іншим технічним обладнанням, меблями, якісною постелею, медичними матеріалами. А також дякуємо організації «Ведмідь і Лев» за чудовий приклад допомоги дітей Швейцарії дітям України чудовими іграшками.
    Ми дякуємо організації «Ведмідь і Лев» за допомогу, від імені всіх потребуючих родин, дякуємо жінкам, які виготовляють чудові в’язані речі.
  2. Навчально-виховні програми.
    Приміщення Бібліотеки: Львів, вул. Антоновича, 22.
    Працює психолог Дзвенислава Сов’як. Завдяки фінасування організації з Швейцарія «Ведмідь і Лев» , в Бібліотеці та навчальних закладах було проведено 10 виховних годин статевого виховання підлітків і 10 виховних годин протидії насильству і знущанню.
  3. Медична консультація, логопед
    Приміщення бюро Фонду: Львів, вул. Антоновича, 62.
    Обладнаний кабінет(окрема кімната), працює др. Всеволод Чума і логопед Надія Шпунт.
  4. Випозичання інвентаря
    Адреса: Львів, вул.Єфремова, 49.
    Діє безкоштовна випозичальня: інвалідський візок, візок-ходуля, крісло-туалет, ліжко лікарняне, милиці, підлокітники. Відповідальна Леся Крип’якевич.
  5. Соціальна адаптація незрячих.
    Адреса: Львів, вул. Горбачевського 21.
    Навчання шахмат, користування приладами в побуті, лікувальний масаж. Відповідальний Володимир Дурнєв.
  6. Окремі проекти організовані Фондом святого Володимира:
    • 7.09.2020 р. Відзначення 30-річчя З’їзду «Українська молодь-Христові». 1990 року (40 тисяч учасників, Львів, стадіон Україна), організатори і засновники структури Борис Ґудзяк, Леся Крип’якевич, Ігор Матушевський. (спонсор Обласна держадміністрація, Львів).
    • 13.12.2020 р. Всеукраїнський шахматний турнір для незрячих дітей під керівництвом незрячого майстра-тренера Володимира Дурнєва (спонсор Ротарі-Клуб, Львів).
    • 6.07–8.07.2021 р. Для молоді з бідних родин Львова і Харкова сплав по р. Дністер, 28 учасників, (спонсор Ротарі-Клуб Бауцен, Німеччина).

Наші потреби:

  1. Пошук нового приміщення для складу гуманітарної допомоги.
    До квітня 2022 року. Ми маємо змогу користуватися складом площею 400 м.кв. на території виправної колонії№48.
    Виправна колонія №48 є ліквідована і в червні 2021 вже є продана. Будівельні роботи планують розпочати в квітні 2022 року.
  2. Пошук нового приміщення для б’юра Фонду.
    Фонд втратив приміщення після припинення діяльності Центру Родини по вул Городоцькій 319-а.
    Тепер Фонд знаходиться в приватному помешканні: Львів, вул. Антоновича, 62. Приміщення площею 120 м. кв. надає добродій, який тимчасово перебуває за кордоном.
  3. Фонд буде вдячний за кожну фінансову підтримку для оплати психологів.
    Праця психолога є запотребовано в даний час в зв’язку з війною в Україні.

    А також є запотребованими занять статевого виховання підлітків та виховних годин протидії насильству і знущанню.

Ігор Матушевський
Голова Фонду

Леся Крип’якевич
Заступник Голови

Оксана Голубко
Бухгалтер Фонду