Наша робота у травні

У травні Фонд продовжив надавати різносторонню допомогу у пораненій війною Україні. З кожним тижнем ми намагаємось покращити координування і вирішуємо логістичні проблеми. Все заради того, щоб необхідна допомога дійшла до людей у потребі якнайшвидше. Також, ми намагаємось працювати фахово, враховуючи потреби і виставляючи пріоритети окремих громад і спільнот, які звертаються про поміч, або про яких ми дізнаємось від наших друзів. Прикладом такого підходу є допомога парафіяльній спільноті, яка опікується евакуйованими людьми:

«Ми купили тістомісильну машину щоб пекти хліб. Так люди матимуть, що їсти. Також ми купили пристрій для вакуумного пакування продуктів аби вони не псувалися надто швидко. Окрім того, ми відправили фуру на 4 тонни і в ній були лише ті речі, які люди потребували. Ми не купували нічого на свій розсуд, а тільки те, що нам замовили» — розповідає добродій з Бауцену, Петер-Пауль Штраубе, який вже більше 20 років приятелює з Фондом св. Володимира.

Найбільший пріоритет Фонду — це допомога найбільш вразливим і найменш захищеним. Тому цього місяця ми продовжуємо забезпечувати евакуйовані сім’ї дитячим харчуванням.

Іншим прикладом адресної точкової допомоги, яку Фонд веде не перший місяць, є підтримка українських аграріїв:

«Було прохання від фермерів — ми купили насіння кукурудзи на 2 тисячі євро, щоб селяни, чиї запаси знищили росіяни, мали чим засіяти 15 гектарів землі і згодом мати врожай» — розповідає добродій з Німеччини.

Безцінне спорядження для воїна зберігає його життя. Не все може забезпечити держава. Армія волонтерів як мурахи: шукають, збирають, висилають, перевозять, дзвонять, пишуть, стукають. Волонтерство — дивовижний український феномен. Крім спорядження придбано дві помпи з шлангом в 200 м для Прикордонного загону №8.

Здавалося б звичайні речі, а як важлива для наших воїнів чиста білизна, шкарпетки, майки, засоби для гоління. Часто і від цього залежить стан душі і тіла для всіма бажаної перемоги. Тому Фонд продовжує збирати запити від військових з різних напрямків і родів військ та забезпечувати не завжди очевидні, але вкрай необхідні, потреби.

Окремо слід відзначити забезпечення військових частин комп’ютерами й іншою офісною електронікою. З огляду на збільшення штатів у військах з’явилась потреба і в новій техніці. На війні важлива швидкість передачі й опрацювання інформації. Сподіваємось, що наша лепта у цьому стане відчутною і ефективною допомогою.

Фонд також не забуває про свою діяльність з підтримки різноманітних громадських рухів. Цього місяця ми організували передачу спортивного спорядження для клубу «Скіф». Спорт — це чи не найкращий спосіб зняти стресову напругу, яка діткнула кожного українця.